Valpreventie 'In Balans'

Zelfstandig en zeker op de been

In Balans is een valpreventieprogramma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico. Tijdens In Balans gaan ouderen in een groep, en onder begeleiding van een oefentherapeut aan de slag om de kans op een val zo klein mogelijk te maken.

Een effectief beweegprogramma

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam.

Met het beweegprogramma In Balans verbetert u uw spierkracht en evenwicht. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner.
De trainingssessies bestaan uit oefeningen op basis van tai chi en zijn gericht op het verbeteren van fitheid, evenwicht en spierkracht.

Bovendien leert u nieuwe mensen kennen in uw wijk en verbetert uw algehele conditie, zodat u langer de dagelijkse dingen kunt blijven doen, zoals boodschappen en bezoekjes aan familie.

Aanpak

Om de valongelukken zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat beweegprogramma’s die zich richten op het verbeteren van balans, spierkracht en mobiliteit het beste werken om de kans op een valongeval te verkleinen. In Balans is ontwikkeld op basis van kennis uit wetenschappelijk onderzoek naar effectieve valpreventie. Het onderzoek laat zien dat ouderen na het volgen van de cursus 61% minder kans maken om te vallen en dat hun valangst met 37% afneemt.

Aanmelden voor oefentherapie

Oefentherapie is een erkende en beproefde paramedische behandelwijze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oefentherapie effectief is bij een groot aantal aandoeningen en dat het de kwaliteit van leven kan verbeteren.
Oefentherapie Hogervorst is een praktijk van oefentherapeuten ondergebracht in het gezondheidscentrum Dok 11.

Scroll naar boven