Parkinson
Een ziekte met vele gezichten
Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen, maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. Ieder van hen heeft zijn of haar eigen parkinson. Van trillende handen en depressies tot vastgenageld staan aan de vloer en geen initiatief meer tonen. De behandeling en begeleiding bij parkinson vragen om een hele specialistische en deskundige aanpak. Daarbij moet telkens opnieuw gekeken worden naar de behoeften en de wensen van degene met parkinson en hun naasten.
Parkinson en oefentherapie
Neurologische ziektes en aandoeningen kunnen pijn bij bewegen en problemen met ademen veroorzaken. De oefentherapeut kan helpen met dit soort neurologische klachten en beperkingen om te gaan.
Op-maat-gemaakt oefenprogramma
Onder deskundige begeleiding van de oefentherapeut gaat u, in de praktijk én thuis, aan de slag met verschillende oefeningen gericht op:
Versterken van de spieren
Trainen van je evenwichtsgevoel (balans)
Verbeteren van uw houding en looppatroon
Verminderen van pijn
Leren ontspannen/ beter slapen
Verbeteren van de ademhaling
Stimuleren van de doorbloeding/ bloedcirculatie
Soepeler bewegen in het dagelijks leven
Zonder hulp voor jezelf kunnen zorgen
Door de mens met parkinson centraal te stellen, samenwerking tussen verschillende zorgdisciplines te verbeteren en expertise van zorgverleners te vergroten, faciliteert ParkinsonNet een optimaal netwerk van meer dan 3.700 parkinsonspecialisten.
Op deze manier draagt ParkinsonNet bij aan een hoogwaardige kwaliteit van zorg.