Bewegingsklachten

Weer soepel bewegen met oefentherapie

Nek-, arm-, schouder-, rug- of knieklachten kunnen ontstaan door een niet optimaal houding- en bewegingspatroon of door het overbelasten van uw spieren, banden en pezen. Houdings- en bewegingsklachten kunnen ook mede het gevolg zijn van stress, een blessure of ziektes, zoals artrose, scoliose of botontkalking.

De oefentherapeut maakt je bewust van uw houding en van hoe u beweegt. Vervolgens leert u een optimalere houding volhouden en gevarieerd bewegen.
Oefentherapie kan de pijn verlichten of helemaal wegnemen.

Behandeling van houdings- en bewegingsklachten

Eerst achterhaalt de oefentherapeut samen met u de oorzaak van uw klachten en uw hulpvraag. Er wordt samen gekeken naar uw houding, manier van bewegen en dagelijkse activiteiten (thuis, werk, sport, hobby’s).

Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de hoogte van uw stoel en bureau of hoe u huishoudelijke activiteiten (stofzuigen, strijken) of je hobby’s (sport, tuinieren, klussen) uitvoert. Vervolgens wordt er in overleg een behandelplan met oefeningen opgesteld.

De oefentherapeut kan helpen bij pijn, tintelingen, stijfheid, en gevoelloosheid in bijvoorbeeld nek, schouder, arm, hand of rug.

Voorkomende klachten

Nek-, arm- en schouderklachten

Rugklachten

Heup-, knie- en voetklachten

KANS (RSI)

Muisarm, smartphone-nek, tablet-schouder, swipe-vinger

Frozen shoulder

Tennisarm, golferselleboog

Carpaal tunnel syndroom

Whiplash

Dagelijkse oefeningen

Voor langdurig resultaat is het belangrijk dat u de oefeningen ook thuis doet. De oefentherapeut helpt u hierbij door aanwijzingen en/of oefenmaterialen mee te geven. De oefeningen sluiten aan op uw dagelijkse activiteiten: thuis, op het werk, bij het uitoefenen van uw hobby en bij het sporten. Zo kunt u de oefeningen makkelijk inpassen in uw dagelijks leven en is de kans dat de klachten wegblijven groot.

  • Oefeningen worden afgestemd op uw dagelijkse activiteiten;
  • Ze maken u bewuster van uw houding en de manier waarop u beweegt;
  • De spieren worden op deze manier versterkt en uw conditie verbeterd.
Scroll naar boven